30 Dagen Tekenen: stap voor stap (weer) tekenen by Marjolein van Braam Morris
Inschrijving is gesloten

30 Dagen Tekenen - start 28 september (gesloten)

In kleine dagelijkse stapjes (opnieuw) leren tekenen, op een manier waar jij plezier aan beleeft!

Weer een leven lang genieten van tekenen...

Het kost gemiddeld een maand om een nieuwe gewoonte 'aan te leren'. De e-cursus '30 dagen tekenen' helpt je in 30 dagen stap voor stap een gewoonte te maken van het tekenen, op een manier waar jij plezier aan beleeft.

Tekenen stimuleert je je leven te beleven, ontwikkelt je creativiteit en helpt je helderheid te krijgen. Tijdens deze 30 dagen ga je verschillende oefeningen en technieken uitproberen om losser te worden in het tekenen, je dag vast te leggen, je omgeving te tekenen, of je ideeën te visualiseren. Na afloop heb je een gevuld schetsboek en allerlei tips en tricks om tekenen een plek te geven in je leven.

Omdat tekenen overal kan

Met '30 dagen tekenen' kun jij de basis leggen om je leven lang te genieten van de kracht van tekenen. Je gaat samen met anderen tegelijk dat avontuur aan.

Vooraf ontvang je een verrassingstekenpakket, met o.a. een startopdracht, een schetsboek en tekenmateriaal. 

Hoe het werkt

Voor 27 september krijg je toegang tot de online cursusomgeving, waar vanaf 28 september in de ochtend gedurende de 30 dagen een les met de uitleg/tip en opdracht van de dag voor je klaar staat. Reken er op dat je er dagelijks tussen de 10 en de 20 minuten mee bezig bent (langer mag natuurlijk ook!).

In de online omgeving kun je bij iedere les je ervaringen en vragen delen. Ik ben daar ook dagelijks te vinden, om je aan te moedigen en je vragen te beantwoorden.

Na ontvangst van je betaling ontvang je een paar dagen voor de start het tekenpakket, zodat je op 28 september aan de slag kunt gaan! (NB dit kan alleen als je hebt besteld vóór 25 september, daarna kun je alleen deelnemen zonder tekenpakket)

Deelnemen zónder tekenpakket?

Woon je buiten Nederland en wil je meedoen? Of heb je al zóveel tekenspullen dat je eigenlijk zonder tekenpakket zou willen meedoen? Dan kun je nu ook deelnemen zonder tekenpakket. Je ontvangt dan een lijst met de tekenspullen die we tijdens de 30 dagen tekenen gaan gebruiken. 
(NB. als je inschrijft na 25 september kun je ook alleen zonder tekenpakket meedoen.)

Wat anderen van 30 Dagen Tekenen vonden

Ik wil al heel lang leren tekenen. Ik schrijf en tekenen is een mooie aanvulling, en ik wil af en toe tekeningen bij mijn blogs gebruiken. Bovendien zie ik het als een mooie manier van ontspannen
Ik had er heel veel zin in, maar ik wist: ik teken als een kleuter.

En nu? Ik mis het nog elke dag. Tekenen staat elke dag op mijn takenlijst, maar toch vergeet ik het steeds. Ik wil een vervolg of 365 tekenen graag. Ik vond het heerlijk: het spelen, leren en toch durven delen. En nu weet ik: Ik kan wél tekenen. Hoewel ik toch maar schrijfcoach blijf. ;-)

Wat het me heeft opgeleverd? Plezier, tijd voor mezelf, inspiratie voor het schrijven of blogs en veel nieuwe inzichten en niet alleen over tekenen.
Jolanda Pikkaart - dé kleurrijke schrijfcoach www.jolandapikkaart.nl
Omdat ik gesprekken wil ondersteunen met beeld, maakt dat tekenen mijn  passie is. Om daar beter in te worden en omdat 30 dagen te overzien is, heeft gemaakt dat ik heb ingetekend bij Marjolein. Naamgenoot en een gedeelde passie... dat moet goed komen.

Spannend vond ik of ik 30 dagen vol kon houden in mijn drukke bestaan; maar dat bleek goed te doen. Een kwartiertje bleek snel gevonden en werd een moment waar ik naar uit keek.
Ik vond het leuk om te doen, bracht me soms uit mijn comfort zone waardoor het me juist op nieuwe technieken en ideeën heeft gebracht die tot variatie leiden in mijn tekenen. 30 dagen was echt oké, en heb het als leuk ervaren om reactie te krijgen op mijn tekeningen.  

Wat het me heeft opgeleverd? Werken met andere materialen; andere manier van kijken; tips voor als je wil tekenen maar even niet weet wat; nieuwe contacten op instagram en Facebook die me stimuleren om door te gaan. En een mooi boekwerkje waar ik trots op ben.
Marjolein Klijn
In mijn werk teken ik bijna dagelijks. Gek eigenlijk dat het er bijna niet meer van kwam om ‘voor mezelf' te tekenen. Gewoon, omdat het zo leuk is om te doen. Toen Marjolein de cursus onder mijn aandacht bracht, wist ik meteen dat ik wilde meedoen. Ik had echt behoefte aan een dagelijkse dosis inspiratie en de stok achter de deur van een groep mede-cursisten. 

Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar dat sprak me juist aan. Even uit mijn dagelijkse patroon.

Het programma was heel prettig. De voorpret van nieuwe materialen, de behapbare lessen en een andere manier van kijken naar tekenen.

Het heeft ervoor gezorgd dat ik weer ruimte ging nemen om te experimenteren en te ontdekken wat ik fijn vind aan tekenen. Nu teken ik niet meer alleen voor werk, maar ook veel ‘voor mezelf’.
Rachel Levi - www.huisvanverbeelding.nl
Ik wilde mijn prille tekenervaring een boost geven. En vooral het plezier wat ik er in heb vaker voelen. Ik liet het toch vaak schieten want ik wist niet wat te maken en had het idee over te weinig ervaring en kunde te beschikken. Daardoor was het gevoel van ‘falen’ groter en liet ik het tekenen sneller zitten. Dat wilde ik graag anders.

Wat ik vooraf verwachtte? Het leek me heerlijk. Ik verheugde me er op. Was wel benieuwd of het me echt zou lukken de 30 dagen vol te maken.

Ik heb genoten. Het was leuk, inspirerend, leerzaam. Het was zalig iedere dag bezig te zijn met het materiaal, kijken, iets maken. En het knappe was, de nadruk lag niet perse op tekenen van 'kijk eens wat het is geworden en hoe goed het lijkt' maar op het creëren, het plezier, de verrassing van wat er ontstaat. Dat vond ik een heerlijke ontdekking. Daardoor verdween het idee dat het fout kan gaan ook.

Ik heb beter leren kijken en meer leren experimenteren. Ik teken nu daadwerkelijk vrijwel dagelijks. Het lukt me steeds beter om iets met beeld ipv woorden te verbeelden en, hoewel dat niet het doel was heb ik en passent mijn skills verbeterd. Ik ontwikkel me en dat is een superleuke ervaring voor iemand die serieus lang dacht niet te kunnen tekenen. 

Ik hoop dat je nog veel mensen met het tekenvirus mag plezieren.
Marjolijn de Galan - www.marjolijndegalan.com

FAQ

Ik heb al lang niet getekend, is dit wel iets voor mij?

Ja! Juist als je al lang niet 'voor jezelf' hebt getekend. We starten klein en bouwen het langzaam op. Stap voor stap.

Hoe lang blijft de cursus beschikbaar?

Je hebt een jaar lang toegang tot de online omgeving, vanaf het moment dat je de cursus bent gestart.

Wanneer raad je het af om deze cursus te doen?

30 dagen tekenen is waarschijnlijk niets voor jou als jij:
  • vindt dat je tekeningen 'perfect' moeten zijn
  • vooral teken- en schildertechnieken wilt leren, met een uitgebreide instructie
  • op zoek bent naar een 'juf' die je bij de hand neemt en vertelt hoe je je tekening beter/mooier kunt maken (ik geloof namelijk niet in 'mooie' tekeningen. Wel in tekeningen die iets voor jou betekenen!)
  • geen 10-20 minuten per dag vrij kunt maken om te experimenteren met tekenen
  • in paniek raakt van vieze vingers
  • boos wordt als je tekeningen 'mislukken'

Voor wie raad je deze cursus aan?

30 Dagen tekenen is vooral aan te raden als jij:
  • wilt ontdekken hoe je nóg blijer kunt worden van tekenen
  • je dag/leven/gedachten wilt visualiseren, voor jezelf
  • een blije kriebel in je buik voelt als je alleen al dénkt aan tekenen
  • méér wilt tekenen, maar het lastig vindt om te bedenken wat, hoe en wanneer

Hoeveel tijd kost het per dag?

De uitleg en opdrachten zijn kort en krachtig, en je bent er gemiddeld tussen de 10 en 20 minuten per dag mee bezig. Langer mag natuurlijk ook!

30 Dagen Tekenen: stap voor stap (weer) tekenen

In kleine dagelijkse stapjes (opnieuw) leren tekenen, op een manier waar jij plezier aan beleeft
Inschrijving is gesloten