In 6 dagen ontdekken wat tekenen je brengt [gratis] by Marjolein van Braam Morris

In 6 dagen ontdekken wat tekenen je brengt [gratis]

Een eenvoudige ontdektocht met een kleine dagelijkse opdracht die je 6 dagen lang doet, op een tijdstip dat het jou uitkomt. Het enige wat je nodig hebt, is een dosis nieuwsgierigheid, een open blik, en een pen (of wat anders om mee te tekenen).

Tekenen - waar begin je?

Ben je nieuwsgierig naar wat tekenen je kan brengen? Vraag je je af waar je zult beginnen, hoe je moet starten, of je het wel kunt? Als je niet in beweging komt, het uit gaat proberen, zul je er niet achter komen. Je mist dan de kans om een fijn en krachtig instrument te leren gebruiken, en de twijfel blijft...

Je kunt 'gewoon' beginnen. Maar als je dat al had gedaan, dan kom je waarschijnlijk niet terecht op deze pagina... Daarom heb ik iets voor je. Een fijne, eenvoudige stap voor stap ontdekkingstocht die je kunt uitvoeren, in 6 dagen. Iedere dag een klein beetje, op een tijdstip wat voor jou uitkomt. Het enige wat je nodig hebt, is een dosis nieuwsgierigheid en experimenteermoed, een open blik, en een pen (of wat anders om mee te tekenen). Dan kun je in 6 dagen ontdekken wat tekenen voor je doet...
Schrijf je in voor de gratis ontdektocht

Zes dagen experimenteren

Ooit voelde ik zelf de kriebel om weer iets te gaan máken. Nadat ik allerlei andere dingen had uitgeprobeerd - schrijven, sieraden maken, edelsmeden - wilde ik weer gaan tekenen. Iets op papier zetten. En gek genoeg: ik durfde niet. Op de middelbare school was er altijd wel iets aan te merken op mijn tekeningen. Het was nooit goed genoeg. Het ging duidelijk niet om het plezier van maken, maar om de prestatie en het resultaat... Dus stopte ik met iets wat we vanaf kleins af aan met plezier doen. Onszelf uitdrukken. Iets laten ontstaan. Een verhaal vertellen met wat we hebben verbeeld.

Focus op plezier en proces
Ik herinnerde me wel hoe fijn het was om met mijn handen bezig te zijn, iets te zien ontstaan, nadat je het hebt bekeken of bedacht. Dat plezier, dat wilde ik graag terug in mijn leven. Maar hoe? Ik keek naar cursussen, boeken, hoe anderen het deden. Maar ik vond nergens iets wat me hielp de drempel over te gaan en het plezier op te zoeken. Bijna alles was gericht op een mooi eindresultaat, terwijl ik gewoon weer lekker wilde tekenen. En ik wist niet hoe en waar te beginnen. Er was te veel focus op techniek, op materiaal, op 'kunst'.

En dat wilde ik niet. Jij misschien ook niet. Dan is deze 6daagse ontdekkingstocht een fijn begin, om het vonkje van het tekenen, het máken weer te voelen, en te ontdekken wat het voor jou doet. De gratis download bevat de PDF met een kleine dagelijkse opdracht die je 6 dagen lang doet, op een tijdstip waarop het jou uitkomt.

Je kiest zelf wat je 'onderwerp' is, wat je wilt tekenen. Je kunt 6 dagen lang hetzelfde onderwerp tekenen (klinkt saai, maar is het niet en je leert er heeeel veel van), of iedere dag wat anders. Je kunt er voor kiezen om iedere dag een ander materiaal te kiezen, of juist alle dagen hetzelfde.

Teken het in één van de vakjes, net zo lang of kort als jij er tijd voor wilt maken. Pak een kop koffie of thee (of wat anders, en teken dát), en ga lekker aan de slag. Niet te veel over nadenken, maak het niet te groots of te ingewikkeld. Schrijf na afloop in een paar woorden wat je hebt gemerkt, aan het tekenen, aan de stem in je hoofd, voordat je begon, tijdens en/of er na. Gun jezelf dat je dit een paar dagen doet. En kijk welke van onderstaande dingen je in die 6 dagen gemerkt hebt...
Waar_Tekenen_Fijn_Om_Is.png 809.67 KB

Heb jij 6x een paar minuten de tijd om te ontdekken wat tekenen voor je doet? Schrijf je dan in voor deze gratis Tekenontdektocht!
Schrijf je hier in voor de gratis ontdektocht